Soiuri de plante care își purifică aerul din cameră

Plantele vor juca întotdeauna un rol important în reamenajarea unei locuințe. Pe lângă efectul de „colț verde”, cele mai multe specii curăță și îmbogățesc calitatea aerului. Deși nu le putem vedea decât la nivel microscopic, bacteriile și toxinele sunt peste tot, însă ceea ce nu știm este faptul că o bună parte din marea listă de plante de interior sunt capabile să elimine musafirii nepoftiți.

Potrivit unor studii care au încercat să releve posibile beneficii legate de creșterea plantelor în apartamente, majoritatea speciilor de interior absorb un procent substanțial de poluanți din aer. Plantele filtrează dioxidul de carbon și poluanții din atmosfera încăperii, creează oxigen și menține umiditatea la un nivel stabil. Cercetările au mai indicat și faptul că, la fiecare 8 metri pătrați, ar trebui să existe o plantă de interior care să măsoare cel puțin 2,5 metri înălțime.

Dacă facem o simplă estimare, un living de dimensiuni medii ar trebui să aibă cel puțin trei plante. Din fericire, amenajarea spațiilor a devenit o preocupare populară în ultimii ani, așa că introducerea unui colț verde pare să fie o adevărată plăcere în rândul oamenilor. Trebuie să fii conștient de faptul că unele specii pot fi cele mai bune soluții pentru filtrarea și curățarea aerului. Mai degrabă decât să cheltuiți bani pe soluții sau gadgeturi la prețuri ridicare, investiți în plante. Veți observa o diferență în calitatea aerului la scurt timp după ce adoptați noua schimbare.

Potrivit studiilor, 90% dintre compușii periculoși vor fi eradicați în mai puțin de 24 de ore. Iedera diavolului, gerbera, crinul păcii, crizantemele, ficusul de cauciuc, palmierul areca, palmierul de bambus, trunchiul fericit, feriga, curmalul pitic, iedera englezească și multe altele poartă denumirea de „purificatoare” naturale. Indiferent de planta pe care o alegeți, deveniți pe zi ce trece mai liniștiți, știind că cei mici sunt feriți de agenții patogeni din aer. Puteți consulta thedeco.ro pentru mai multe informații legate de acest subiect.

Leave a Reply