Pana acum nu stiam daca e ok sa optez pentru acest tratament

Ni se intampla tuturor, ca in timp, dintii sa nu mai fie la fel de albi ca in copilarie. Albirea dintilor este un procedeu la care apeleaza din ce in ce mai multe persoane si care consta in indepartarea petelor de pe dinti, facandu-I mai albi si mai stralucitori. In acest articol vom discuta mai mult despre albirea dintilor.

Aflam de la DoctorMit ca dintii sunt acoperiti la exterior de smalt, iar suprafata smaltului este acoperita cu numerosi pori, care sunt asemenatori unui burete, prin faptul ca in el pot patrunde particule din alimente, cafea, tutun sau alti coloranti alimentari si care in timp pot pata dintii. Odata cu trecerea anilor, culoarea dintilor va deveni din ce in ce mai inchisa, din cauza acestor pete.

Printre cauzele care determina ingalbenirea dintilor se numara:

-alimentatia prin faptul ca alimentele inchise la culoare, cele cu aciditate ridicata, cat si colorantii alimentari sunt cele mai nocive care afecteaza cel mai des culoarea dintilor. Dintre aceste alimente fac parte vinul rosu, ceaiul negru, cafeaua, bauturile carbogazoase, fructele de padure, sosurile de soia si rosii, sfecla sau otetul balsamic;

-inaintarea in varsta deoarece se modifica structura dintilor;

-fumatul prin continutul de nicotina din tigari;

-fluorul in exces;

-unele medicamente precum amoxicilina, tetraciclina, mai ales cand sunt administrate copiilor;

-igiena dentara deficitara, in sensul in care nu se spalam pe dinti de cel putin doua ori pe zi si nu folosim si ata dentara.

Albirea dintilor se poate face prin diverse solutii pe care le putem incerca acasa sau cu solutii profesionale in cabinetele medicale.

DoctorMit ne spune ca tratamentele pentru albirea dintilor nu se pot face de catre femeile insarcinate sau cele care alapteaza, persoanele cu gingii si dinti sensibili, persoanele care sunt alergice la peroxid, persoanele care au carii, retractie gingivala sau smalt erodat, persoanele care au dinti din ceramica sau persoanele care nu au implinit varsta de 16 ani deoarece nu au dantura complet dezvoltata.

In cele ce urmeaza, afla de aici daca este bine sa ne albim dintii sau nu. Ca multe altele, si albirea dintilor prezinta atat beneficii, cat si riscuri.

Printre beneficiile albirii dintilor se numara:

-indepartarea petelor de pe dinti, fiind cea mai eficienta modalitate prin care sunt indepartate petele galbene de pe dinti fata de pastele traditionale sau chiar si cele speciale pentru albire, deoarece actioneaza in profunzimea dintelui;

-efectul estetic al albirii dintilor deoarece tratamentele ajuta la indepartarea petelor, dantura va fi mai alba si va avea un aspect sanatos.

Conform DoctorMit, printre riscurile albirii dintilor se numara:

-sensibilizarea smaltului dintelui fiind unul dintre cele mai frecvente efecte adverse, insa poate sa dispara treptat odata cu finalizarea tratamentului;

-afectarea gingiilor este un alt efect secundar, insa si acest efect va disparea odata cu finalizarea tratamentului.

Mai multe puteti afla din urmatorul videoclip DoctorMIT:

Leave a Reply