O clădire abandonată de peste 20 de ani din sectorul 5, transformată în cel mai vesel spațiu educațional pentru copii

Exemplu de bune practici unic la nivel european – o clădire abandonată de peste 20 de ani, transformată în cel mai vesel spațiu educațional pentru copii, la Școala Nr. 147 ”Petrache Poenaru”.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a inaugurat pe 14 februarie, cel de-al doilea Centru Educațional CURAJ (primul luând ființă în octombrie 2019, la Școala Gimnazială nr. 136), un program ambițios, ce are ca principal obiectiv reducerea abandonului şcolar şi creşterea ratei de participare a elevilor care trăiesc în zonele urbane marginalizate.

În cadrul proiectului lansat astăzi de Primăria Sectorului 5, în parteneriat cu Grupul de Acțiune Locală “Împreună dezvoltăm Sectorul 5”, peste 300 de persoane vulnerabile sunt sprijinite constant și concret: 250 de copii sunt ajutați la teme, primesc o masă caldă pe zi, desfășoară diverse activități cultural-educative, atât în timpul săptămânii, cât și în weekend (fotbal, limba engleză, dans, canto, ateliere de creație și cursuri de operare pe calculator și web design), sub coordonarea unui personal specializat, experimentat și numeros. Părinții sunt de asemenea încurajați să participe și chiar să se împlice în acțiunile copiilor, care primesc un serviciu educațional complementar de calitate, prin acest program finanțat din fonduri publice din bugetul local al Sectorului 5, relateaza cel mai nou site de stiri din Bucuresti.

”Este un moment de foarte mare încântare pentru mine. Am reușit să arătăm că se poate cu adevărat să schimbăm viața oamenilor din comunitate prin acest al doilea Centru Curaj, pe care îl inaugurăm astăzi la Școala Nr. 147, urmând a se mai înființa alte 10 centre în acest an”, a declarat Primarul Sectorului 5 pentru mass media intr-un comunicat de presa unde a fost prezent si Ziarul de Bucuresti.

De asemenea, Daniel Florea a arătat că Primăria Sectorului 5 înființează în acest an centre educaționale de tip after school în cadrul a 10 unități de învățământ, care vor primi peste 2.500 de copii, iar în zona Ferentari au fost deja inaugurate o baie publică, o spălătorie socială și un centru de zi care găzduiește aproximativ 150 de copii.

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, promite de asemenea si asfaltarea strazilor principale, dar si achizitia unor utilaje pentru transportul gunoiului menajer.

Primarul Daniel Florea anunţă că Primăria Sectorului 5 a semnat un contract de salubrizare şi deszăpezire cu firma Rosal, acesta fiind valabil pentru toate străzile din cadrul unităţii administrativ-teritoriale.

S-a semnat primul contract de salubrizare din istoria Sectorului 5. Este un contract încheiat pe 100% dintre străzi cu firma Rosal. Până acum a existat un contract încheiat de Primăria Generală cu firma Romprest pe 70% dintre străzile din sector. De aceea a fost necesar să suplimenteze cu utilaje şi oameni de la societăţile aparţinând Primăriei Sectorului 5 şi cu toate acestea a fost la fel de nemulţumit ca şi cetatenii de modul în care s-a făcut curăţenia şi deszăpezirea pe raza sectorului’, a anunţat primarul Sectorului 5.

Leave a Reply