Noul loc preferat al tuturor parintilor

Pentru toate gravidele si indeosebi pentru cele care se afla la prima sarcina, multitudinea de reguli si chiar restrictii din aceasta perioada poate deveni dificil de respectat, reprezentand chiar inceputul unui nou stil de viata. Datorita tuturor schimbarilor mai mult sau mai putin vizibile care se petrec, sistemul imun ajunge sa acomodeze noul organsim ce creste prin intermediul scaderii raspunsului la toti factorii din exterior. Ca urmare, necesitatea adoptarii unui regim de viata sanatos vine in scopul eliminarii multora din riscurile ce pot deveni ulterior o problema care sa afecteze dezvoltarea bebelusului. Astfel, fie ca este vorba de renuntarea la cafeina, alcool sau tigari, ori simpla reglare a programului de somn, fiecare dintre aceste masuri contribuie la un parcurs normal al sarcinii. Daca si dumnevoastra cautati un site informativ pentru parinti, Clubul Bebelusilor este varianta ideala pentru a va raspunde la toate intrebarile.

Despre alimentatia din timpul sarcinii

Daca ar trebui sa definim restrictiile din dieta gravidei, rolul acestora este cel de a cruta organismul de o infectare involuntara, fie ca este vorba de un agent etiologic bacterian sau parazitar. Astfel, combinand sistemul imunitar deficitar al femeii, alaturi de interdictia de a administrare cele mai multe medicamente, cea mai buna alternativa este de a evita pe cat posibil orice nu poate fi tratat termic suficient de mult incat sa fie sterilizat. Din pacate, aceasta regula este adesea trecuta cu vederea, din simplul motiv ca viitoarele mamici aleg sa nu renunte la mancarurile preferate de dinainte de sarcina, uitand ca orice microorganism ce putea fi anihilat fara probleme la acea vreme va deveni mult mai potent in contextul imunitatii deficitare. Pentru mai multe informatii si sfaturi valoroase pe aceasta tema, accesati oricand un site informativ pentru parinti, care va poate lamuri cu privire la cele mai simple reguli pentru gravide, precum si retete delicioase ce pot fi facute in cel mai scurt timp.

Vechile obiceiuri nesanatoase – pericolul ascuns din cele mai multe sarcini

In ceea ce priveste infectiile fara un grad de complicatii ridicat, acestea sunt mai comune decat am crede, indeosebi daca acestea survin pe fondul unor patologii cronice nedescoperite sau a unor obiceiuri alimentare necorespunzatoare. Daca avem in vedere faptul ca majoritatea problemelor, a malformatiilor si chiar a intreruperilor spontane de sarcina au loc in primul trimestru, acesta reprezinta si momentul cel mai propice de a implementa o rutina sanatoasa din toate punctele de vedere. Astfel, igiena riguroasa, evitarea locurilor aglomerate si chiar a contactului cu persoane care pot fi contagioase reprezinta un prim pas in asigurarea unui parcurs sanatos al primelor 12 saptamani. Ulterior, eliminarea carnii crude, a fructelor si legumelor nespalate si a sosurilor ce contin oua crude sunt doar cateva din regulile de bun simt care ar trebui sa isi faca loc in noul regim de viata.

Leave a Reply