Ischia – tărâmul unora dintre cele mai frumoase povești nemuritoare

Cei care sunt în căutarea unei experiențe încărcate de istorie și de cultură trebuie să aleagă anul acesta o vacanță în Ischia, care este poate una dintre cele mai încărcate insule din Italia din acest punct de vedere. 

Castelul Aragonez

Cunoscut ca fiind de fapt și principala atracție turistică de pe insula Ischia, castelul este vizitat în special de către cei care sunt atrași de istorie, de cultură, de civilizația italiană și în special de unele dintre cele mai impresionante și fascinante povești nemuritoare, care sunt învăluite în mister și în misticism. De-a lungul timpului acest castel a trecut prin numeroase momente grele, iar astăzi, acest lucru este ușor observabil pe pereții care poartă încă povara trecutului cu ei. Cu toate acestea, tocmai aceste elemente sunt cel care îl fac atât de special și de plăcut pentru vizitatori. Înconjurat de o legendă sacră, plină de durere și patriotism, Castelul este dovada luptelor care s-au dat cu mult timp în urmă și care sunt dovada existenței noastre de astăzi. 

Chiesa dell’Immacolata

Aceasta este o biserică  care a fost construită în anul 1737 și care încă de la primul contact cu exteriorul reușește să te cucerească complet. Aceasta are o cupolă impunătoare, care oferă una dintre cele mai impresionante panorame asupra orașului și care adăpostește adesea expoziții de piatră sau sculptură. 

Cattedrale dell’ Assunta 

După ce a fost distrusă în anul 1809 de către britanici în lupta cu Napoleon, catedrala se află astăzi în plin proces de restaurare. Cu toate acestea, aici veți putea descoperi în fiecare seară o serie de evenimente culturale precum spectacole de teatru, proiecții de filme sau seri dedicate în totalitate lecturii și poeziei. Aici veți descoperi că în cripta catedralei încă mai puteți admira fragmente dintr-o frescă ce datează din secolul al XIV-lea, inspirată de stilul de pictură al marelui Giotto di Bondone.

Casa del Sole (Casa Soarelui)

Așa cum îi spune și numele aceasta este o clădire veche, parte integrantă a castelului Aragonez unde vei putea admira o multitudine de expoziții de artă veche sau contemporană. De asemenea, aceasta se numește Casa Soarelui deoarece poziționarea este perfectă pentru a putea admira o parte din structurile arhitectonice aparținând mai multor epoci în timp.

Chiesa di S. Pietro a Pantaniello

Este poate cea mai impresionantă clădire din Ischia, iar acest lucru se datorează în special felului în care arată. Forma hexagonală cu ferestre ovale micuțe sau mari, cupola brăzdată cu dale din ceramică de culoare verde sau galbenă, dar și interiorul simplu și minimalist fac din această locație una dintre cele mai apreciate și iubite de către turiștii care ajung pe insulă. Eleganța și trecutul se împletesc frumos aici și creează un adevărat spectacol pentru ochi. 

Leave a Reply