De ce simțim nevoia să-i copiem pe alții?

Puterea exemplului a reprezentat întotdeauna una dintre cele mai bune metode, poate chiar cea mai bună, de a înțelege acele aspecte ale vieții pe care nu reușim să le deslușim cu înțelepciune la momentul potrivit. Majoritatea dintre noi suntem absorbiți de poveștile de viață ale altora, persoane care s-au confruntat cu diverse situații și care te fac să te întrebi, deseori, dacă felul în care abordezi lucrurile își poate aduce liniște sau fericire.

Citind mai multe articole din thelife.ro, am ajuns la concluzia că existența noastră este prea scurtă pentru a ne permite să greșim. Omul nu este menit să fie singur și nefericit. Are nevoie să fie înconjurat de oameni și căldură. Unul dintre exemplele pe care îl voi prezenta astăzi este cum să recunoști dacă faci sau nu parte dintr-o relație sănătoasă.

Este bine să te întrebi mereu dacă ceea ce faci este bine sau nu în raport cu oamenii din jurul tău. Uneori, aceste răspunsuri îți oferă o perspectivă asupra stadiului vieții în care te afli. Odată ce conștientizezi lipsurile, nevoile sau dorințele, își poți alege cu grijă următorii pași pentru a rămâne o persoană cu „rădăcini viguroase”, adică singurul stăpân pe propria viață.

Totuși, până a ne demonstra de ceea ce suntem capabili, suntem atrași de poveștile altora, raportându-ne la drumul lor în viață mai mult sau mai puțin. Suntem persoane diferite, iar fiecare individ este înzestrat cu propriul pachet de sentimente și trăiri. Cuplul perfect există doar atunci când două persoane se completează perfect. Fiecare relație este unică, iar ca să ajungi să înțelegi asta, trebuie să fii mereu prezent în viața ta, pentru că astăzi sau poate mâine, sufletul tău pereche va trece pe lângă tine, iar tu vei fi prezent. Este important să realizăm asta pentru că acel moment s-ar putea să nu se mai repede niciodată.

Leave a Reply