De ce este atât de important detartrajul dentar?

Așa cum deja știm, detartrajul dentar este o îngrijire stomatologică importantă pentru a vă menține dinții, dar și gingiile într-o stare cât mai bună. Prin urmare, clinica stomatologică Stoma Urgent vă propune o ofertă de detartraj în București de care trebuie să profitați numaidecât în perioada următoare. Cu toate acestea, înainte de a vedea ce presupune această ofertă de detartraj în București, haideți să vedem ce este, de fapt, tartrul și cum afectează el pacienții.

Ce este tartrul?

Ei bine, tartrul reprezintă rezultatul întăririi plăcii dentare. Acesta este format din bacterii și saliva care se depune pe dinții noștri. Periajul periodic al dinților ajută la îndepărtarea plăcii, însă dacă nu te speli pe dinți în mod regulat și cât mai corect, această placă va apărea pe dinți, dar va trece și pe sub gingii, moment în care se instalează gingivita, una dintre cele mai periculoare boli care pot apărea la nivel bucal. În această situație, tocmai în ideea de a scăpa de această problemă, medicii stomatologi recomandă detartrajul dentar.

Beneficiile detartrajului dentar la Stoma Urgent

Dacă un periaj bun și utilizarea aței dentare fac posibilă limitarea apariției tartrului, trebuie totuși să efectuați o detartrare regulată la un stomatolog profesionist. Dacă detartrajul nu se face în mod regulat, bacteriile vor rupe legătura dintre gingie și rădăcina dinților, ceea ce va crea un cumul de bacterii. Prin urmare, ați putea avea gingivita sau parodontoză mai gravă. De asemenea, detartrarea regulată va preveni apariția cariilor.

Care sunt diferitele metode de a scăpa de tartru?

Pentru a efectua detartrarea, aveți la dispoziție mai multe tehnici pe care le veți cunoaște mai bine dacă veți alege oferta la detartraj în București, la Stoma Urgent.

–     ecografia: această metoda este cea mai folosită, este nedureroasă și are putine efecte secundare.

–      instrumente mecanice 

 Cine poate face un tratament de detartraj dentar? 

Toată lumea este afectată de tehnicile greșite de periaj dentar, chiar și cei mici, mai ales când nu li se arată cum se efectuează un periaj dentar corect. De asemenea, fumătorii sau băutorii de cafea și ceai pot fi predispuși la apariția tartru.

Cu toate acestea, persoanele cu boli de inimă și diabet ar trebui să facă detartraj regulat.

Detartrarea trebuie efectuată o dată pe an, dar aceasta depinde de calitatea periajului. În toate cazurile, se recomandă să urmați sfatul medicului stomatolog.

Cum să evitați apariția tartrului?

Pentru a reduce aspectul tartrului este important să adoptați un bun periaj al dinților. Dentiștii recomandă astăzi utilizarea principală a periuței de dinți electrice, deoarece face totul de la sine. O nouă tehnică este și jetul dentar care îți va permite să ai grijă de dinții tăi mult mai bine, astfel încât detartrajul să se facă cât mai rar.

Leave a Reply