De ce ar trebui să utilizezi ulei de argan?

Utilizarea uleiului de argan în rutina de îngrijire zilnică este în mod sigur un pas pe care nu îl vei regreta pentru nimic în lume. De aceea, pentru a fi sigură că ai acces la cele mai bune produse, îți recomandăm site-ul celor de la Legacy of Morocco, acolo unde totul este gândit și realizat la cel mai înalt standard de calitate posibil. Cei de aici pun accent pe eficiența produsului și pe realizarea acestuia într-un mod cât mai facil și practic posibil.

Beneficii cheie ale produsului

Redă vitalitatea și elasticitatea pielii accelerând regenerarea celulară. Pentru a obține rezultate mai eficiente în acest sens, tot ce trebuie să faci este să aplici și să masezi pe piele pentru o senzație calmantă care o va lăsa netedă și delicată din toate punctele de vedere.

Poate fi utilizat pe post de crema hidratantă, fiind excelent în ceea ce privește refacerea pielii uscate și foarte deshidratate, prin accelerarea unui aport ridicat de nutrienți, calmând în același timp iritațiile. Totodată, uleiul de argan are beneficii și în ceea ce privește zonele uscate precum genunchii sau coatele.

Este eficient chiar și în tratarea acneei și, de asemenea, a cicatricilor cauzate de aceasta. În ciuda faptului că este un ulei natural, există foarte multe studii care demonstrează că  uleiul de argan este capabil să reducă nivelul de sebum în cazul persoanele cu pielea grasă. De asemenea, acesta este bogat în acid linoleic, care reduce inflamația cauzată de acnee și accelerează și procesul de vindecare a celulelor afectate.

Combate totodată și dermatita atopică și ameliorează iritația și eczemele caracteristice acestei afecțiuni a pielii. Uleiul de argan este bogat în acizi grași precum acidul linoleic, acidul oleic sau omega 3, care este un factor de care hidratare intensivă și care întărește bariera naturală de protecție. Acest ulei conține și vitamina E, care este un antioxidant puternic împotriva radicalilor liberi, care sunt cauza principala a acestei boli de piele.

De asemenea, un ulei de argan bun este utilizat și în procesul de întărire al unghiilor, datorită conținutului foarte mare de vitamina E, precum și proprietăților sale antiinflamatorii și antibacteriene.

Foarte multe persoane din domeniul cosmeticii îl recomandă și pentru că poată să ofere părului o strălucirea incredibilă, odată ce este aplicat pe par pentru a hidrata în profunzime. Uleiul de argan poate fi folosit și pentru hidratarea zilnica, aplicat pe vârfurile deteriorate ale părului.

Este un produs recomandat pentru prevenirea procesului de îmbătrânire a pielii și poate fi folosit și pentru a îndepărta urmele lăsate de varicela sau acnee. Mai mult, este foarte versatil, fiind utilizat cu ușurință pe orice tip de ten, pe corp, dar la fel de funcțional și pe păr și unghii. Este un produs recomandat pentru prevenirea procesului de îmbătrânire a pielii și poate fi folosit și pentru a îndepărta urmele lăsate de varicela sau acnee. Mai mult, este foarte versatil, fiind utilizat cu ușurință pe orice tip de ten, pe corp, dar la fel de funcțional și pe păr și unghii. Uleiul nostru de argan este un produs cosmetic, importat cu grijă de la un producător local, lucru care îl face autentic și ideal pentru utilizarea în siguranță. Procesul de producție este meticulos și atent realizat, motiv pentru care te putem asigura de calitatea și acestuia.

De la recoltarea fructelor și până la extragerea uleiului tot procesul este unul extrem de complex și necesită o mulțime de clipe de atenție. După recoltare, fructele sunt uscate, apoi le este îndepărtată coajă, iar sâmburii sunt sparți cu ajutorul a două pietre. Ulterior, din aceștia se extrag semințele bogate în ulei sunt extrase. Acestea din urmă sunt macinate într-un recipient de lut realizat de un artizan local, iar pastă rezultată se înmoaie cu puțină apă pentru frământare. În cele din urmă, uleiul rezultat se separă, iar în mod normal este nevoie de 30 kg de semințe de argan, care sunt produse de produse de șase copaci, și de 15 ore de muncă pentru a obține un litru de ulei.

Leave a Reply