Daca ai nevoie de un sapun de maini de calitate apeleaza aici

Spalarea pe maini cu apa si sapun lichid dezinfectant inainte de a manca este ceea ce ne ajuta sa ne protejam in declansarea anumitor boli cum ar fi enterocolitele sau hepatita virala.

Riscul de contaminare microbiana a produselor alimentare si riscul de aparitie a imbolnavirilor sunt foarte ridicate daca nu ne spalam pe maini cu sapun antibacterian. Acestea au facut ca produsele pentru curatenie cu efecte antiseptice sau dezinfectante sa fie utilizate de intreaga populatie. Antisepticul este acea substanta care are rolul de a inhiba cresterea microorganismelor sau de a le distruge. Insa, dezinfectantul este acea substanta care are proprietatea de a distruge microorganismele din mediul din afara corpului.

Cel mai des auzim sau vedem in reclama ca sapunurile dezinfectante fata de alte produse au avantajul de a distruge bacteriile, aproape in totalitate. Activitatea antimicrobiana a unui sapun dezinfectant pentru maini variaza foarte mult in functie de structura acestuia, de concentratia substantelor dezinfectante din produsul respectiv, cat si de alti factori.

Insa, sapunul antibacterian a fost considerat a fi principala modalitate pentru curatare, avand in acelasi timp si efect bacteriostatic. Sapunul este obtinut prin reactia dintre acizii grasi continuti in grasimi si soda caustica. Sapunurile determina oprirea dezvoltarii microorganismelor, au capacitate mare de spumare si sunt utili in utilizarea lor ca antiseptic ale mucoaselor pielii, dar si ca agenti de spalare.

Trebuie retinut faptul ca aparitia unor boli este imposibila prin respectarea regulilor de igiena individuala, respectiv spalarea pe maini cu apa si sapun inainte de a manca, spalarea eficienta a alimentelor care se consuma neprelucrate termic, spalarea si dezinfectarea tacamurilor si veselei, utilizarea numai a apei care provine din surse sigure, necontaminate. Daca acest lucru nu este posibil, atunci trebuie utilizata apa fiarta si racita sau apa minerala ce a fost imbuteliata corespunzator.

Asadar, spalarea mainilor cu apa si sapun dezinfectant indeparteaza microbii cu care putem intra in contact prin intermediul hainelor, obiectelor si suprafetelor sau al alimentelor si bauturilor pe care le consumam. Pe site poti vedea gama de sapun lichid dezinfectant de la Medaz astfel incat sa alegi dupra preferinte.

Spalarea corecta a mainilor va proteja impotriva unor boli gastrice si a unor infectii respiratorii precum racelile. In acelasi timp, respectarea regulilor de igiena a mainilor contribuie la diminuarea excesului de antibiotic. Spalatul mainilor poate impiedica oamenii sa se imbolnaveasca din cauza germenilor care sunt rezistenti la antibiotice si care sunt dificil de tratat.

Mainile curate inseamna sanatate, iar acest lucru trebuie sa il stie toata lumea, inclusiv cei mici.Igiena mainilor protejeaza copii care se pot imbolnavii de diaree si care pot suferi de infectii respiratorii precum pneumonia. Regulile de igiena a mainilor nu sunt deloc complicate, insa contribuie foarte mult la limitarea raspandirii agentilor patogeni. Pe de alta parte, medicii trebuie sa se spele frecvent pe maini, inainte si dupa fiecare examinare medicala astfel incat sa nu poarte bacteriile de la un pacient la altul. Pentru aceasta categorie, aici exista o gama variata de sapun dezinfectant chirurgical.

Leave a Reply