Cum pot obține fonduri nerambursabile pentru o nouă afacere?

Sprijinul financiar este întotdeauna binevenit, mai ales pentru cei care vor să-și extindă afacerea și nu dispun de sumele aferente. Pentru a sprijini firmele care abia au început să activeze în domeniul afacerilor sau pentru cele care vor să se extindă, Comisia Europeană pune la dispoziția antreprenorilor suport financiar.

Start Up Nation, singurul program de finanțare 100% nerambursabil destinat start-up-urilor, este una dintre inițiativele de finanțare care a atras multă atenție în ultimul timp. Aproximativ 10.000 dintre cele 33.000 de întreprinderi care au solicitat asistență anul trecut au fost considerate eligibile. Statul a oferit un număr mare de finanțări nerambursabile micilor întreprinderi,  IMM-urilor implicate în producție, în segmentul IT, afaceri creative, servicii și comerț.

Bugetul de anul trecut pentru cea de-a treia ediție a inițiativei, care asigură finanțare de până la 200.000 de lei afacerilor nou înființate, este de 1 miliard de lei. Achizițiile spațiilor de lucru/producție/servicii, precum și consultanță în proiectare, sunt toate cheltuieli eligibile. Mai multe informații despre programul Start-Up Nation pot fi găsite pe site-ul oficial, iar dacă doriți să începeți o nouă afacere, puteți accesa thebiz.ro, pentru a afla cum au procedat o serie de antreprenori care au atins succesul.

Accesul financiar se obține prin depunerea online a planului de afaceri, a cererii de finanțare și a altor documente solicitate pe site-ul AIPPIMM, în conformitate cu reglementările în vigoare. Persoanele care vor să înceapă o afacere ar trebui să primească sfaturi de specialitate cu privire la finanțarea europeană, mai ales dacă nu sunt familiarizate cu documentele necesare. Costurile Serviciilor de Consultanță pentru Fonduri Individuale Europene pot fi finanțate din fonduri europene nerambursabile. Dacă aveți o idee de afacere, însă nu sunteți sigur de reușită, apelați la un specialist. Șansele să primiți finanțare sunt destul de mari. 

Leave a Reply