Cum arată progresul tehnologic din ultimii 50 de ani?

Industria tech din ultimii zeci de ani a înregistrat progrese uimitoare, propulsând omenirea și așteptările din viitor la un cu totul alt nivel. Specialiștii din domeniu au efectuat numeroase cercetări și analize pentru a înțelege mai îndeaproape relația dintre tehnologie, electronică, automatizări și puterea dispozitivelor interconectate.

În anii ’80 s-au făcut tot felul de previziuni despre cum va arăta lumea în următoarele decenii. Prezicerile de la acea vreme s-au dovedit a fi în prezent instrumentele pe care le folosim zi de zi pentru a ne face viața mai ușoară. Negroponte, arhitectul american de origine greacă, a profețit în 1995 că tehnologiile cu fir, ca de exemplu telefonia, va ajunge să funcționeze printr-un sistem wireless, iar televiziunea va trece la utilizarea cablurilor. Mai mult decât atât, arhitectul a prevăzut un fel de interfață web, exercitând un interes deosebit pentru ecranele tactile și cărțile electronice, dispozitive care aveau să ajungă pe piață în următorii ani.

Era digitală este una dintre primele scrieri științifice care aduce în discuție tranziția de la o economie bazată pe atom la o economie bazată pe biți, elemente virtuale care nu au culoare, dimensiune sau greutate. Specialiștii îl descriu ca fiind cea mai mică componentă a ADN-ului informativ. Ca urmare, un număr tot mai mare date au început să fie digitizate. Informațiile din lumea reală sunt traduse în formă numerică binară. Vorbim despre fișiere video și audio care pot fi codate printr-un cod de două cifre: 0 și 1.

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe despre evoluția tehnologiei din ultimii zeci de ani, aveți la dispoziție numeroase cărți sau site-uri de specialitate. Digitalizarea este o forță naturală care nu poate fi oprită sau interzisă. Autorul enumeră în cartea sa patru calități care îi vor determina triumful: descentralizarea,  Autorul enumeră cele patru calități care îi vor determina triumful: descentralizarea, globalizarea, armonizarea și împuternicirea. Accesați thetech.ro și rămâneți conectați la ultimele noutăți din industria tech.

Leave a Reply