Ce articole textile se brodează des

Frecvent atunci când ne gândim la brodat ne vin în minte tehnicile manuale puse în practică de către cei care vor să personalizeze într-un mod unic anumite articole textil. Brodarea se poate face însă și automat, cu ajutorul mașinăriilor speciale, dacă apelezi la firme precum Limarom, care pot chiar să realizeze textilele dorite, nu doar să le brodeze.

Mai departe, ce ne propunem să facem este să îți vorbim despre articolele textile care sunt brodate cel mai frecvent. Poate îți vin și ție câteva idei:

  • haine – broderia este prezentă atât pe articolele vestimentare simple, cât și pe cele mai sofisticate, care merg mult și spre partea de artă. Poate da un aspect elegant unei cămăși, de exemplu, sau poate scoate din anonimat o banală geacă. Poți să îți pui foarte mult creativitatea la muncă în ceea ce privește broderiile de pe haine.
  • uniforme care reprezintă anumite instituții – în acest caz broderia este prezentă prin siglele cusute pe uniformele persoanelor care lucrează ca pompieri, militari, paramedici pe ambulanțe, polițiști etc. Inserțiile trebuie să fie identice în ceea ce privește instituția pe care persoana în cauză o reprezintă, dar diferă când vine vorba de grad și de nume sau număr de identificare.
  • textile pentru casă – cel mai frecvent în acest caz se brodează prosoape, lenjerii de pat, perdele, halate de baie, fețe de masă etc. Ele reprezintă de regulă personalizări ale unor nume sau a unor cuvinte care reprezintă ceva pentru persoanele care le folosesc.
  • textile pentru hoteluri – la marile lanțuri hoteliere vei întâlni frecvent broderia. Este o modalitate de identificare cu brandul, fiind de regulă sub formă de text, siglă sau ambele. Broderiile sunt prezente des la lenjeriile de pat, la prosoape și halate personalizate.
  • articole publicitare – se poate face și publicitate prin intermediul articolelor brodate, și aici ne referim la tricouri, sepci, prosoape, steaguri, bannere etc. Sunt tot felul de obiecte textile brodate în acest scop, în funcție de cât sunt de potrivite pentru o anumită campanie.
  • echipamente sportive – persoanele care practică sporturi de performanță au întotdeauna echipamente pe care sunt inserate broderii sub formă de sigla clubului sportiv sau a federației de care aparțin sau numele/sigla brandului care face o anumită sponsorizare.
  • uniforme școlare – în instituțiile de învățământ în care există uniforme se folosesc frecvent și sigle ale școlii respective, care sunt brodate și cusute pe articolele textile purtate de elevi.
  • îmbrăcăminte religioasă – cu siguranță ai observat și tu îmbrăcămintea deosebită a preoților. Multe dintre piesele vestimentare folosite sunt brodate, iar rezultatul final este unul spectaculos.
  • decorațiuni – foarte multe obiecte decorative au broderie, aceasta fiind capabilă să ofere un aspect unic articolelor fabricate din materiale textile sau care au astfel de inserții.

Acestea sunt doar o parte din textilele ce sunt frecvent brodate. Poți să aplici astfel de tehnici la orice tipuri de materiale permit asta.

Leave a Reply