Budureasca dispune de o gama de vinuri alese

Sa gasesti un vin bun nu este chiar cea mai simpla sarcina in conditiile in care in comert se gasesc fel si fel de optiuni, insa calitatea lasa de dorit, de cele mai multe ori. Totusi, pentru a nu da gres e mai simplu sa se apeleze la Crama Budureasca unde e disponibila o gama suficient de diversificata incat oricine sa poata lua cea mai inspirata decizie. Poti sa vezi mai multe sticle de feteasca neagra, unul dintre cele mai populare soiuri si care se potriveste in diferite contexte.

Inainte de toate, oricine ar trebui sa stie ca Feteasca Neagra e un vin nobil romanesc, fiind considerat printre cele mai vechi. Acesta e foarte rezistent in fata temperaturilor scazute, dar rezista si in conditii de seceta, motiv pentru care poate fi produs in mai multe medii. Vinurile rosii sunt de cea mai buna calitate, avand o culoare intensa, iar aromele sunt foarte bogate, putand fi asociate de multe ori cu fructele de padure sau prunele uscate.

In prima faza, Feteasca Neagra s-a produs in diferite zone din Moldova si Muntenia, insa s-a raspandit rapid in mai multe regiuni din tara si se descurca de minune atat la deal, cat si la campie. De asemenea, acest tip de vin este cultivat atat in partea nordica a Romaniei, cat si in Republica Moldova unde conditiile sunt propice. Strugurele este unul de dimensiuni mijlocii, avand boabe in forma de sfera, fiind mici, dar zemoase. Intotdeauna succesul recoltei va fi influentat de an, zona si de intetinere, iar recoltarea, de regula, incepe in luna septembrie.

Totusi, cum orice vin se poate asocia cu anumite mancaruri, la fel si Feteasca Neagra, astfel ca e bine de stiut ca acesta reprezinta o alegere inspirata pentru carnea rosie. De asemenea, pentru ca vinul este foarte aromat, acesta se potriveste de minune si alaturi de friptura de vita sau de piel, fie de carnea de vanat. Fata de alte tipuri de vin, Feteasca Neagra ofera multa libertate, astfel ca poate fi o alegere inspirata si pentru branzeturile fine. De asemenea, este important si faptul ca temperatura ideala de service este intre 18 si 20 de grade.

Asadar, vezi mai multe sticle de feteasca neagra la crama Budureasca unde sunt propuse cateva optiuni grozave. Cu alte cuvinte, merita sa incerci Origini Feteasca Neagra din 2015, un vin foarte aromat, cu o concentratie a alcoolului destul de ridicata, de 14.5% care, cu siguranta, promite succesul unei intalniri pe cinste cu cei dragi. Nu trebuie ratat, nici Magnum Feteasca Neagra din 2014, care Budureasca il comercializeaza direct la o cantitate mai mare, de 1.5 litri, insa merita incercat si Premium Feteasca Neagra din 2016.

Leave a Reply