Am cautat mult timp aceste manusi aici pana sa gasesc

In prezent exista foarte multe domenii care implica munca cu mainile, multe dintre domenii avand si riscuri pentru integritatea membrelor superioare. Din acest motiv, de-a lungul timpului, institutiile care se ocupa cu protectia muncii au creat anumite legi care obliga pe anumiti lucratori sa poarte manusi de protectie.

Nu toate manusile de protectie sunt la fel, deoarece exista sub diverse modele si sunt realizate din diferite materiale. In momentul in care ne gandim la manusile de unica folosinta, exista trei tipuri de manusi: manusi latex, manusi vinil si manusi nitril, fiecare cu caracteristicile sale.

Manusile nitril dintre cele trei tipuri sunt cele mai interesante, si asigura o flexibilitate foarte mare. Sunt cele mai rezistente manusi de pe piata si pot fi folosite in aproximativ toate domeniile. Mai mult decat atat, in cazul in care suferi de diverse alergii la latex sau la pudra, manusile nitril pot fi folosite fara nici un fel de probleme. Prezinta o elasticitate apropiata de manusile latex, dar sunt mult mai rezistente la substante chimice.

Nitrilul este un cauciuc sintetic, care se remarca prin faptul ca este foarte flexibil atunci cand luam in calcul prelucrarea si mai mult, nici nu provoaca reactii alergice, asa cum face latexul. Astea sunt motivele pentru care este folosit in multe domenii.

Printre domeniile in care manusile din nitril se demonstreaza a fi extraordinar de utile, se remarca:

  1. Industria alimentara, manusile nitril fiind solutia perfecta pentru prelucrarea produselor alimentare, cat si pentru manipularea acestora. Manusile au avantajul ca ofera un proces de preparare a mancarurilor cat mai igienic, si in plus, ofera protectie pentru lucrator.
  2. In medicina sunt de asemenea foarte eficiente intrucat pot fi folosite in proceduri cu risc ridicat, dar si in stomatologie sau in serviciile de urgenta. Deoarece riscurile din sectorul medical sunt foarte mari, manusile care sunt folosite in acest domeniu sunt testate cu rigurozitate si trebuie sa respecte toate directivele europene impuse in domeniu.
  3. Un alt domeniu in care sunt folosite este cel al saloanelor de infrumusetare pentru ca ofera protectie antichimica si sunt perfecte pentru cei care lucreaza cu vopseluri chimice sau cu orice alte produse care pot duce la iritatii ale pielii.
  4. Manipularea substantelor chimice si a solventilor este deosebit de periculoasa si de aceea manusile nitril pot fi folosite si in sectorul industrial. Un alt sector care implica contactul cu o multime de substante mai mult sau mai putin periculoase sunt serviciile auto. Pentru ca exista un mare risc de intepare sau rupere, folosirea manusilor nitril este o varianta excelenta.

Avand in vedere intrebuintarile manusilor nitril rezulta ca ar fi o alegere excelenta pentru multi din noi. Si pentru ca ne dorim calitate in randul produselor pe care le cumparam, va invitam sa accesati site-ul medaz.ro pentru a consulta catalogul cu produse.

Leave a Reply