Alege sa iti cureti dintii asa cum se cuvine

E foarte important sa acordam atentie periajului dintilor, insa, indiferent de minuozitatea cu care am face acest procedeu, in cavitatea bucala exista anumite zone care sunt inaccesibile periutei de dinti, astfel ca aceste zone raman necuratate perioade lungi de timp, acumuland o cantitate mare de bacterii. Din aceasta cauza, pot sa apara mirosurile neplacute in cavitatea bucala sau gusturile neplacute, ca rezultat al acumularii in timp a bacteriilor in zonele inaccesibile periutei de dinti. Astfel, ajungem in situatia in care se impune efectuarea detartrajului dentar pentru a asigura o curatare totala a dintilor si pentru a le oferi un aspect placut. Pentru a sti cand e bine sa-l facem si ce beneficii ne aduce, specialistii de la Clinicile VioDent ne ofera mai multe informatii.

In primul rand, e bine sa apelam la detartrajul profesional deoarece noi nu avem la dispozitie echipamentele necesare pentru a-l efectua pe cont propriu si nici nu avem pregatirea corespunzatoare. Detartrajul profesional este necesar deoarece nu avem cum doar cu ajutorul periajul dentar sa eliminam tartrul din zonele inaccesibile periajului, din cauza expunerii indelungate a dintilor care intra in contact cu saliva si implicit, cu bacteriile care se gasesc in aceasta.

Conform specialistilor de la VioDent, detartrajul este procedura stomatologica prin care se elimina atat placa bacteriana, cat si tartrul de pe suprafata dintilor sau a oricarui fel de lucrare dentara.

Placa bacteriana este reprezentata prin depunerea de bacterii care se regasesc pe suprafata dintilor, iar tartrul este rezultatul calcificarii acestei placi bacteriene. De aceea, pentru a avea o sanatate orala buna este important sa facem detartrajul in mod regulat, chiar daca nu avem simptome, deoarece tartrul se depune in mod constant, indiferent de numarul de periaje dentare pe care le facem zilnic. Mai mult de atat, un detartraj poate fi facut si o data la 6 luni pentru a mentine cavitatea bucala sanatoasa.

Cu toate acestea, se recomanda ca detartrajul sa fie facut cat mai repede in cazul in care se observa depunerea de placa bacteriana sau apar senzatii de disconfort oral precum mirosul sau gustul neplacut in gura la scurt timp dupa efectuarea periajului dentar.

Pentru cei care se tem de anestezii, e bine sa stie ca detartrajul nu necesita anestezie deoarece procedura stomatologica nu provoaca durere. Este posibil sa apara o senzatie de sensibilitate mai mare la variatiile de temperatura la cateva ore dupa efectuarea procedurii sau la o zi dupa aceasta.

Este esential sa intelegem ca detartrajul trebuie efectuat, deoarece ignorarea lui va duce in timp la acumularii din ce in ce mai mari de tartru atat la nivelul gingiei, cat si dedesubt, ceea ce va duce la paradontoza.

Pentru a sti care este pretul detartrajului profesional la una dintre Clinicile VioDent, programeaza-te la un consult stomatologic de top.

Leave a Reply