Creșterea unui micuț nu este deloc un proces ușor și cu siguranță nimeni nu se naște știind deja cum funcționează lucrurile legate de acest aspect. Astfel, este important să începem încă din timpul sarcinii să înțelegem cum funcționează procesele de creștere și dezvoltate a celor mici. Unul dintre acestea și chiar unul dintre cele mai greu de gestionat de către părinți este diversificarea alimentatiei la cei mici. Dacă în primele luni de viață, cel mic se hrănește doar cu laptele matern, la un moment dat acesta va începe să simtă nevoia și de alte preparate care să îi satisfacă nevoile de vitamine și proteine din corp. Astfel, de foarte multe ori, mămicile ajung în punctul în care nu știu cu exactitate ce le pot da celor mici să mănânce atunci când încep diversificarea sau când ar trebui să introducă și alte alimente în viața celor mici.
Care sunt cele mai adresate întrebări
Așa cum știm deja, informațiile vin și pleacă cu viteza luminii și abia dacă apucăm bine să le înțelegem pe unde că deja ne bat altele în geam. Astfel, mai ales în ceea ce privește diversificarea, care este deja un proces destul de complex, par tot felul de curiozități și păreri ale altor mămici. Părinți încep să își pună întrebări referitoare la ce poate mânca cel mic, când poate începe să mănânce și alte alimente și cum, cu exactitate, ar trebui să aibă loc procesul de diversificare.
Când este indicat să începem diversificarea
La fel ca și creșterea prichindelului, diversificarea este un proces care trebuie să aibă loc treptat, pe bucăți, nu un proces care are loc dintr-o dată. Astfel că, trebuie să fim foarte atenți la felul în care crește, se dezvoltă și mănâncă prichindelul nostru, pentru a conștientiza exact care este momentul în care putem începe acest pas. Există totuși un termen general și anume la 6 luni copii încep să arate primele semne că începe să aibă nevoie și de alte tipuri de produse.
Printre semnele pe care părinții trebuie să le ia în considerare în această situație sunt referitoare la salivație și reflexele masticatorii ale bebelușului, dar și la felul în care aceștia nu mai par să se sature atunci când mănâncă laptele matern.
Cele trei tipurile de diversificare
S-a dovedit deja faptul că există mai multe tipuri de diversificare, iar până în acest moment au fost identificate trei tipuri: diversificarea clasica, autodiversificarea și diversificare mixtă. Atunci când încercăm să începem un tipar din cele trei este indicat să ținem cont de caracterului copilului și este ideal ca părinții să descopere care dintre acestea se pliază pe nevoile și cerințele de dezvoltare ale celui mic.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.